Dilekçe
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
Şikâyet eden: MÜRÜVET AKTAŞ (TC:2337646T7995)
Açık adres: BEBEK MAH. 34342 SOK. NO:21 = 3 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL
Şüphelinin: ŞIH ALİ UYAR (AÇIK ADRES : MERSİN MUT KÖYÜ )
Şüphelinin: 05374353990
Suçun konusu: TCK 158 / 1-f maddesi bilişim sistemleri banka veya kredi kurumların kullanması suretiyle dolandırıcılık suçu
Suçun işlendiği tarih: 25/01/2022 Saat:21:38 Açıklama: 25.01.22 tarihinde saat 16:55 sıralarında ınstagram üzerinden arkadaşım HACER GÜNGÖREN tarafından paylaşmış olduğu gönderisinde yatırım yaptığını ve yüksek miktar kar elde ettiğini paylaşıp istiyenlere yardımcı olacağını ve kendisine mesaj yoluyla ulaşılmasını yazmış bende bunu üzerine kendisine mesaj atarak yardımcı olmasını kendisiyle konuşarak bana vermiş olduğu 05374353990 numarayı arayarak kendisini FX BOX forex yatırım şirketi yatırım uzmanı temsilcisi olarak kendini tanıtan ve yatırım hakkında bilgi vererek bende 1000 TL yatırım ücreti dolarak yapı kredi bankası TR:140006701000000079983233 iban numarası ŞIH ALİ UYAR ismine kayıtlı hesaba ödeme yapmamı istedi saat 16:50 sıralarında ödemeyi yaptım ve dekont alarak kendisine ilettim. Bunun üzerine kendisi tekrardan benle iletişime geçerek bir saat sonra bana 68.765.oo tl kazanç elden edeceğimi ve hesabıma aktarılacağını söyleyerek konuşmayı sonlandırdı. Bir saat sonra beni kendisi tekrardan arayarak kazancı aktarmak üzere olduğunu yalnız vergi ödemem gerektiğini ödeme yapıldıktan sonra kazancımı aktaracağını söyleyerek aynı hesaba 9860 tl yatırmamı istedi samimiyetine tamamen inanarak kendisine güvenip bu ödemeyide yaptım 5 dakka içerisinde paramı hesaba geçileceğini söyleyerek telefonu kapattı kendisini 10 dakka sonra hala geçmediğini bildirmek için aradığım da ulaşamadığımı ve dolandırıldığımı anladım daha sonra tanıdıklar üzerinden bir şekilde arkadaşım HACER GÜNGÖREN ile iletişime geçerek kendisinin hesabını çaldıklarını paylaşımı kendisinden habersiz yaptıklarını söyledi. Ben hesabına para yatırdığım ŞIH ALİ UYAR dan beni insani değerlerimi kullanarak bilerek ve istiyerek dolandırdığı için kendisinden şikâyetçiyim gereğinin yapılmasını bir an önce cezalandırılmasını istiyorum
Suçu teşkil eden hukuki nedenler: TCK 158./1 maddesinin altıncı fıkrasının (e) bendinde bilişim sistemleri banka veya kredi kurumların kullanması
Suçla ilgili deliller: BANKA DEKONTLARI KONUŞMA GÖRÜNTÜLERİ ATM PARA ÇEKME GÖRÜNTÜLERİ
Sonuç ve istem: TCK 158. / 1 –f bendi ile İşlenen suç hakkında, şüphelinin cezalandırılması taleb ederim
Şikayetçi Adı ve Soyadı
MÜRÜVET AKTAŞ
İmzası :